Klik her for at få nyhedsmailen tilsendt hver måned.
Tilbage til menusiden.

Starten af april måned var mest præget af de demonstrationer der var rettet mod regeringen.

Heldigvis var det kun nogle få steder at turisterne skulle holde sig væk fra, uden for de områderne hvor der blev demonstreret, var der fredeligt.

Tusindvis af demonstranter strømmede til Bangkok, nogle for at vise deres sympati, men andre for at tjene nogle penge for at ifører sig den røde trøje.

De professionelle demonstranter var desværre alt for voldelige, forretninger, huse og busser blev ødelagte, hærværk blev en del af demonstrationen.

Hvad var det som demonstranterne vil have?

De vil have den korrupt dømte Thaksin tilbage.

De vil have den gamle regering tilbage, som de mener var blevet politisk dømt, for at havde købt stemmer ved det sidste valg.

De vil have fjernet et par af Kongens rådgivere.

De vil have nyt folketingsvalg.

Jeg undre mig en lille smule over hvorfor de vil have folketingsvalg, den regering der er nu i Thailand har flertal.

Et af støttepartierne i den gamle regering gik over til den nye regering, da de opdagede at der havde været valgsvindel ved sidste valg.

Alle partierne var ellers indstillet på et folketingsvalg.

Jeg har læst i en af de Danske aviser at det er de fattiges kamp mod de rige.

Det er rigtigt at der er mange fattige mellem de røde, men det er der også mellem de gule. Det er måske mere rigtig at fortælle at det er en kamp mellem dem der har fået en normal skolegang , og dem der næsten ingen skolegang har fået.

Hvem der har ret, skal jeg lade være med at udtale mig om. Østens politik er et kapitel for sig selv, det skrøbelige demokratiet er ikke så gammelt som i vesten hvor vi har øvet os i en del år.

Men der skal ikke være nogen tvivl om at min sympati er hos de demonstranter, der demonstrer uden vold og hærværk.

Songkran som det traditionelle Thai nytår heder, starter den 13 april hvert år og vare i tre dage, og er en oplevelse ud over det sædvanlige.

En uges tid før Songkran, bliver der i Ubon stillet Buddha figurer op på alle offentlige steder, så folk kan hæle vand på Buddhaen, og ønske sig et godt nytår.

I templerne bliver man renset med vand af munkene.

Der bliver konstrueret en vand legeplads, så børn og barnlige sjæle kan lege og væne sig en lille smule til det som skal ske under Songkran.

Der bliver sat madboder op, ingen skal gå sulten ind i det nye år.

I madboderne er der mad for enhver smag.

Hver aften er der underholdning med musik og dans.

Songkran festival den 13 april er Maha Songkran dag, dagen der markere afslutningen på det gamle år.

Den 14 april er Nao dag, og den 15 april er det Thaloeng Sok hvor det nye år begynder.

Songkran betyder på Thai: "bevægelse" eller "skifte plads", da det er der hvor solen ændre sin holdning til stjernetegnene .

Når det er Songkran samles hele familien, man kan sammenligne det med vores juleaften. Bangkoks gader ligger øde hen, de fleste af indbyggerne er vendt hjem til familien.

Songkran er også kendt som "vand festivalen", folk tror på at vandet vil rense en for de dårlige ting som man har sagt og gjort i året som er gået, og vil beskytte en for uheld i året der begynder.

Familiens ældste bliver hædret og får hældt renselsesvand over hænderne og får gaver. De unge og alle de barnlige sjæle starter renselses festlighederne (læs

vandkampen) på gader og veje.

Hvis man er så uforsigtig at våge sig ud i de tre dage, er man sikker på at blive våd (renset), og når man får en spand vand ned af nakken siger man tak.

Alt foregår med et smil på, og med et ønske om et godt nytår.

Ingen går fri i Songkran dagene, gående, cyklende, motorcykler, biler, bybusser, politi, munke, o.s.v. alle skal renses med vand.

Hen omkring aften stilner kampene af, men man kan ikke være sikker på ikke at blive våd, hvis man våger sig ud på gader og stræder.

Der Thailandske nytår er utrolig morsomt og hyggeligt at være med til.

Thai nytåret har også en bagside, mellem 600 og 800 mennesker dør i trafikken under festlighederne.

Festlighederne slutter af med et kæmpe fyrværkeri.

Her fra D.H.T.nyt ønsker vi jer alle et godt nytår.

Klik her for at afmelde nyhedsmailen.
Tilbage til menusiden.
Om Thailand Udflugter Hoteller Priser Kontakt Nyt fra DHT