Klik her for at få nyhedsmailen tilsendt hver måned.
Tilbage til menusiden.

Jeg håber at i alle har en god pinse, og har set pinse solen danse. Det er en af de få glæder som vi ikke har tradition for her i Thailand.

Første maj er overstået, men vi har ikke 1 maj taler og optog i Ubon Ratchathani, det er fridag alle offentlige kontorer, skoler og banker har lukket.

Jeg undre mig over at befolkningen netop den dag, ikke manifesterer hvilken politisk holdninger de har.

Jeg er blevet spurt om jeg ikke vil sende et billede af min nærmeste familie, så det kommer her. Det starter med min kone Jeab, vores datter Yam på 12 år, derefter Ying på 14 år, og til sidst men ikke mindst GuGaj som er Jeab lillesøster.

Det er vigtigt at gå i skole, og der er skolepligt i Thailand.

Børnene starter med at gå i skole når de er 5 år, selv om de første 6 år er gratis er det dyrt for en Thailandske familie, som skal finde penge til bøger og skoleuniformer, derfor er der mange børn der hopper fra inden de første 6 år er gået, især ude på landet hvor pengene er meget små, og børnene hjælper forældrene med den daglige drift.

Der bliver ikke gjort noget fra officielt side, for at børnene som svigter skolen skal vende tilbage til skolen. De offentlige myndigheder kender problemerne.

Hvis børnene vil læse videre de næste 5 år, og som Thaierne kalder High School koster det ca. 25000 baht pr. år at gå i skole, dvs. omkring 6 måneders arbejde for en ufaglært.

I år har regeringen besluttet sig at hjælpe alle familierne med at give børnene skoleuniformer, inden skole start her i begyndelsen af maj. Man har lov at håbe på at det bliver starten til et bedre forhold for børnefamilierne.

Mandag den 11 maj tog min gode ven Martin Stummann`s pige Annar afsked med familien hun skulle hjem til Martin i Danmark tre måneder.

D.H.T. har fået en byggegrund på 8 meter i bredden og 33 meter lang.

Det er meningen at der skal bygges D.H.T. nye kontor,

men inden da skal grundens ryddes.

Der skal bygges mure op rundt om grunden.

Byggegrunden skal fyldes op med mange tons jord.

Efter regntiden, når jorden har sat sig, skal vi se en smule på økonomien, og måske starte byggeriet, vi regner ikke med at blive færdig med byggeriet før om et par år.

 

Jeg har skrevet en hel del om godtroende turister der bliver snydt og bedraget af Thailandske piger, i denne måned har vi haft besøg af en Thailandsk mor til en datter som er blevet gift i Danmark og har fået en barn med sin ægtemand. Desværre er hendes mand hverken god ved hende eller barnet, og da hun vil skilles fra manden, fortæller han hende at hun aldrig vil kunne få barnet med hjem til Thailand. Vi rådgiver selvfølgelig hendes mor om hvor hendes datter skal henvende sig i Danmark.

Nogle gange glemme jeg at der også er ulykkelige skæbner den anden vej, hvor den Thailandske pige tror at hun har fundet lykken, og det viser sig senere når pigen kommer til Vesten, at livet der er et helt andet end det hun have forventet.

Kultur forskellen er stor, og det er lige så svært at forstå den Danske kultur for en Thaier som modsat.

I parken Thung si muang, mødte jeg et par Danskere, som jeg inviterede til at besøge os i D.H.T.`s kontor.

Allerede sammen aften kom de på besøg, det viste sig at den ene af dem skulle ring forloves med en herboende Thai pige.

Sprog problemerne var store, og de var ikke kendte med den Thailandske kultur, og hvad man forventede af dem.

Vi aftalte at mødes næste formiddag, med de tre Dansker og den Thailandske pige, så vi kunne hjælpe med at rydde eventuelle misforståelser af vejen.

Næste dag mødtes vi så med pige og et par af hendes søskende, og fik opklaret af misforståelsen skyldes at de skulle forloves på et bestemt tidspunkt, hvor tallet 9 indgår da 9 tallet er et lykketal i Thailand.

Jeab og jeg bliver inviteret med til forlovelses gilde næste dag.

Næste formiddag klokken 8,39 bliver ringene sat på fingrene,

med alle de Thailandske ceremonielle handlinger, ceremonien blev overværet af den nærmest familie.

Det var en højtidelig ceremoni, som jeg ikke kunne lade være med at blive grebet af, det betyder utroligt meget for den der bliver forlovet og for familierne som helhed.

Det at man giver sin datter eller søn bort til en andet menneske er en stor dag for forældrene, og som kun bliver overgået på selve bryllupsdagen.

I forbindelsen med åbningen af det nye hotel, Sunee Grand Hotel

blev der byggede et stort lege vandland, som nu er blevet bygget færdigt,

med kæmpe rutsjebaner og mange vandedde overraskelser for børn og barnlige sjæle.

 

Det var så alt for denne gang, nu skal jeg igang med at forbered min kones fødselsdag som er den 1 juni, men det vil jeg skrive mere om i næste D.H.T. nyt.

De varmeste hilsner til jer alle fra Steffen

Klik her for at afmelde nyhedsmailen.
Tilbage til menusiden.
Om Thailand Udflugter Hoteller Priser Kontakt Nyt fra DHT