Klik her for at få nyhedsmailen tilsendt hver måned.
Tilbage til menusiden.

I starten af august måned fik vi tid til at planlægge nye udflugter og undersøge nogle fact om de forskellige steder vi besøger på vores ture, men hvor kan det være svært når selv eksperterne er uenige om årstal, højde, vægt o.s.v.

Men hvad med et besøg en landsby i nabo provinsen Yasothon og se hvordan de laver det smukkeste trærelieffer i døre og vinduer,

besøge en landsby hvor man produkserer Thailandske puder,

en anden landsby hvor det er peddigrør fletning,

eller gå en tur i den skønne natur omkring Phu Tham Phra.

Vi har været til indvielse i et af de 56 nye huse som er blevet bygget lang flod

promenaden i Ubon,

det er heldigvis de fleste af de beboer der boede der før,

som med kommunens hjælp ( bank garantier ) har fået en ny tilværelse.

Ejendoms spekulanterne fik for engang skyld ikke noget at skulle hà sagt, i denne omgang.

Her i Nordøst Thailand er regntiden startet så småt, der kommer nogle kraftige regnbyger ind imellem, men som regel først om aftenen, om dagen er der varmt 30 til 36 grader, floden Mun River begyndte at stige kraftig og strømmen i floden begyndte for alvor at tage til.

En Tysk turist som havde spist, og især drukket en hel del på en af flod restauranterne, fik lyst til en svømmetur i floden, det slap han ikke levende fra, strømmen var for stærk.

Selvfølgelig sker der flere uheld i regntiden end i resten af året, ligesom der sker flere uheld i Danmark om vinteren. Men ligesom vinteren har sin charme, har også regntiden sin charme, alt er grønt, landsbyerne får dagene til at gå med håndarbejde, som de får solgt på markederne, der er tid til at besøge vennerne eller få sig en middagslur

I de næste par måneder er det en god ide at hà regnslag eller paraply med når man går i byen. Men allerede fra midten af oktober måned er regntiden ved at være forbi i denne del af Thailand.

Den 12 august havde den Thailandske Dronning Sirikit fødselsdag, og da Dronningen er hele Thailands moder, er det mors dag i hele Thailand. Traditionen tro får de flest mødrene en lille opmærksomhed den dag.

I Ubon bliver Dronningens fødselsdag fejre i parken Tung Si Muang, med taler og fædrelandes sange.

Det er altid en højtidelig oplevelse at være med til den del af traditionen.

Jeg følger med i de konflikter der er med indvandre og med store dele af den danske befolkning, og jeg ved godt at det ikke er i Danmark alene der er indvandre problemer, men at det er et stort problem i de flest lande.

Jeg ved også god at det er et gammelt problem, hvad med Hollænderne og Polakkerne da de var indvandre i Danmark, eller hvad med danskerne selv, bonderøv, københavnersnude o.s.v.

Det er helt klart at man som tilflytter eller indvandre skal overholde landets love, og efter bedste evne hjælpe med til at blive integreret i det nye samfund som man er blevet en del af.

Jeg har svært ved at forstå at vi mennesker altid har været bange for fremmede og nye tanker, eller for nogen som har en anden religiøs baggrund, og en anden kultur.

Hvad er det vi er bange for? er vi virkelig så usikker, har vi så lidt tiltro til os selv, og det vi selv står for, at vi er nød til at tage afstand for anderledes tænkende mennesker.

Selv her i Thailand hvor Buddhismen respekterer og anerkender andre religioner er der problemer langs grænsen til Cambodja, Laos, Burma og Malaysia.

Thaierne har noget imod nabolandet, de er bange for at folk fra grænse landende tager arbejdet fra dem, og i et par af de sydligste provinser er der problemer med unge Muslimske fundamentalister der krydser grænsen og skaber hærværk og død.

I vores del af Thailand ser man skævt til folk der kommer fra Laos, de siger at dem der kommer fra Laos er uvidende og dumme, de glemmer at de fleste af deres egne forfædre selv er kommet fra Laos.

Hvorfor er det så svært at respektere fremmede og andres religioner og kulturer, hvorfor er det så svært at glæde sig over at vi ikke er ens, og måske kan lærer noget af hinanden, og om den vidunderlige verden som vi alle er en del af.

Jeg er ikke bange for at skrive alle de klicheer, som er brugt så mange gange før uden at vi mennesker har gjort noget ved det, måske er jeg bare et naivt og et

romantisk fjols, som stadigvæk tror på en bedre verden og at de mange klicheer ikke kan siges for tit.

Der bliver sagt at: du skal elske din næste som dig selv, desværre ser det ud til at der er alt for mange der ikke elsker sig selv ret meget.

Måske skulle man sige: du skal respekterer din næste, som du vil hà at de skal respekterer dig selv.

Nu må det være på tide jeg slutter alle de feber aktive tanker som jeg er igang med at belemre jer med. ----- Undskyld

De varmeste hilsner til alle fra Jeab og Steffen

Klik her for at afmelde nyhedsmailen.
Tilbage til menusiden.
Om Thailand Udflugter Hoteller Priser Kontakt Nyt fra DHT