Klik her for at få nyhedsmailen tilsendt hver måned.
Tilbage til menusiden.

I starten af september måned fik vi besøg af en dansk turist som hed Jan, og som havde bestemt sig for at udforske det nordøstligste Thailand,

det blev til et par hyggelige dage sammen med Jan, hvor han fik set en lille del af vores område, han var ikke klar over at der var så meget at se og opleve i vores del af Thailand, så han vil helt sikkert komme igen for at opleve noget mere.

To gange om året mindes Kineserne deres afdøde forfædre, første gang er det, det Kinesiske nytår, og anden gang faldt datoen så i år, i starten af september måned.

Dagen før festlighederne bliver der købt ind på markedet meget tidligt om morgenen og hele dagen står gryderne og syder inden det store ædegilde næste dag,

Hele familien fra den nyfødte til den ældste samles for at skrive breve, skære og klippe pap huse, smukke haver, biler, motorcykler, lave papir penge til de afdøde, for siden at brænde det hele, så røgen kan stige op til ånderne med alle gaverne. De afdødes ånder skal ikke mangle noget hvor de end befinder sig.Jeg syndes det er en utrolig smuk måde at mindes sine forfædre på, og forstår bedre den respekt og tætte tilknytning de Kinesiske familier har til deres forfædre.

I midten af september fik vi besøg af et Dansk Thai ægtepar fra Vejle, konen har familie her i Ubon og har besøgt familien regelmæssig.

Denne gang var ægtefællen og deres 8årige søn med, familien var noget i tvivl om de skulle rive teltpælene op i Danmark og flytte til Ubon, hvad kunne de arbejde med her, og hvad med deres søns skolegang, men der var ingen tvivl om at de mere end ønskede at komme væk fra det kolde Danmark.

En god ting her i regntiden er at man får besøgt alle vennerne.

Blandt andet var vi til en hyggelig fødselsdagsfest i en lille landsby.

Vi fik også besøg af et Norsk Thai ægtepar, som havde bestemt sig til at flytte til Ubon, dog ville ægtemanden lære at tale og skrive Thai inden de flyttede, det skal siges at han allerede var begyndt at tale sproget godt, og var så småt begyndt at kunne skrive og læse Thai.

Vi mødte også en Dansker der havde forelsket sig i området for flere år siden, og nu vil flytte til Ubon sammen med sin Danske kone, og deres 6 årige søn. Problemet for en ren Danske familie er visum i Thailand, så det skulle de igang med undersøge.

Hvor mange der får realiseret deres drømme om at flytte til vores lille paradis her i Ubon, vil tiden vise, men det ender måske med at vi bliver en stor Skandinavisk koloni her i Ubon.

Vi har her i vores egen lille familie haft 4 fødselsdage i september måned, så den slog vi sammen til en lille dansk fødselsdagsfest.

Fødselsdagen for en Thai barn her i Ubon er ikke helt som vi kender det fra Danmark, igen store gave og festligheder, men traditionen tro skal der synges og være en fødselsdags kage.

I regntiden er der tid til at lave håndarbejde (O TOP) i de mange små landsbyer, men det skal også sælges,

så man samles med andre landsbyer og provinser der har lave håndarbejde

(O TOP), for at få det solgt.

Der er mange hundrede salgs boder med smukt håndarbejde, og der er noget for en hver smag.

Jeg syndes selv at det er en stor fornøjelse at se på alt det der bliver tilbudt.

Regntiden er så småt ved at være forbi i år, og indtil nu er det ikke så slemt med oversvømmelserne fra Mun River, men vi ved også fra tidligere år at de voldsomme oversvømmelser kan komme i løbet af en dag,

og i dag har vi hørt at der har været voldsomt regnvejr i provinsen Korat hvor Mun River løber igennem, og at tyfonen Ketsana som har hærget Filippinerne og Vietnam er på vej over Laos til vores område, så vi får måske en kraftig oversvømmelse i løbet af de næste par dage.

For første gang i medens jeg har været her i Ubon, er der sat midlertidige boliger op til de familier der bliver ramt af oversvømmelserne.

De varmeste hilsner til alle fra Jeab og Steffen

Klik her for at afmelde nyhedsmailen.
Tilbage til menusiden.
Om Thailand Udflugter Hoteller Priser Kontakt Nyt fra DHT