Klik her for at få nyhedsmailen tilsendt hver måned.
Tilbage til menusiden.

Julemåneden startede med at der var fællessang i parken, der mødte over 50.000 mennesker op for at synge national hymnen .

I Thailand bliver der på alle programmerne i radio og på tv stationerne spillet National hymnen klokken 8 morgenen og igen klokken 6 om aftenen.

Nogle smarte reklame folk havde fået den ide at lade nogle provins hovedstæderne stå for den direkte radio og tv udsendelse af National hymnen.

Provins hovedstæderne skulle selvfølgelig overgå hinanden med at vise hvor nationale de er.( derfor det store fremmøde i Ubon )

Alice og Flemming fik set klippe malerierne og på nogle af de fantastiske stenformationer i National parken Pha Taem, og der var tid til at nyde den pragtfulde naturen, og besøge Soi Sawan vandfaldet, som der desværre ikke er så meget vand i for øjeblikket.

 

Den 5 december var det Kongens 82 årig fødselsdag, og traditionen tro, blev den fejret om aftenen i parken.

Det er altid en smule højtidelig når mange mennesker bliver samlet, og alle tænder deres stearinlys og synger sammen.

I år var der et kæmpe fyrværkeri, hvor selv fyrværkeriet i tivoli den sidste aften ville være kommet til kort.

Vi besøgte kreatur markedet, og talt med nogle af bønderne som inviterede os hjem på gården.

Det blev også til et lille besøg på Haad Ku Dyar hvor man kan spiser ude på tømmerflåderne.

Da Flemming er gammel bokser skulle han selvfølgelig se Oles kampsport center, hvor der kommer sports folk fra hele verden for at træne i alle mulige kampsport grene.

Da vores gæster rejste hjem til Danmark for igen at nyde den Danske vinter med de klare frostnætter, og nyde lyden af sneen der knirker når man går og stjernerne der føles så langt nede at man næsten kan nå dem hvis man rækker ud efter dem.

Måtte vi andre må blive tilbage og nøjes med en kølig drink, og solnedgangen over Mun River.

Pigerne gik igang med at pynte op til julen, det er morsomt at se hvordan de der aldrig før har holdt jul, går helt op i jule udsmykningen både med alvor og med stor glæde.

Jeg blander mig ikke i deres jule pyntning, den glæde overlader jeg til pigerne.

Til gengæld fik jeg travlt med at købe ind til julemaden, og gik igang med forberedelserne.

Vi kan ikke købe rødkål i glas, elle agurksalat, fedt til silen, rugbrød findes ikke her, og franskbrødet er uspiselig toastbrød. Alt mad skulle laves fra bunden, så der er en del forberedelser inden vi samme kunne nyde julebordets glæder.

Så var det endelig juleaften og det store ædegilde startede, fra år til år ved man at man er tilbøjelig til at spise for meget i julen, og hvert år gør man det igen.

Thaierne som normalt spiser meget lidt af gangen, men til gengæld hele dagen, når også i julen af få spist for meget på en gang, det smager jo godt og man skal nå at smage det hele.

Der var flæskesteg, andesteg, kogte hvide kartofler og mange kilo brunede kartofler som Thaierne er helt ville med, der var rødkål, flæskesteg sovs andesteg sovs, agurksalat, og selvfølgelig var der risalamande med kirsebær sovs, mandel og med tilhørende mandelgave.

Efter vi havde danset omkring juletræet og sunget nogle af de mere kendte julesange og som traditionen tro sluttede af med " så er det Jul igen" og selv om det ikke er normalt at få gaver i julen, var spændingen stor da jeg fortalte at der var ankommet nogle gaver.

Det viste sig at nogle af julemandens nisser i København havde sendt julegaver til pigerne, og julegaverne skulle selvfølgelig afprøves med det samme.

Julefrokosten dagen efter blev nydt med stort velbehag, vi var så heldige at venner og gæster fra Danmark havde taget forskellige sild med til Ubon, vi havde selv lavet fedt og bagt franskbrød og rugbrød.

Der var 7 forskellige slags sild plus rester fra julemiddagen, og Poul havde flæske sylte og en reje sylte plus en lakse pate med. Der var selvfølgelig øl og dansk snaps til silden.

I år var vi et par ekstra stykker til julefrokosten, da vi havde besøg af et par herboende Danskere venner.

Den årlige tilbagevendende begivenhed ( det startede sidste år) Jeabs klasse fest blev igen en stor succes, nogle af dem der ikke kom sidste år kom med i år, og lige som sidt var det enormt hyggeligt at være med til, og der blev virkelig festet igennem, der var ikke mange der ville hà kunne gå hjem selv, så det var godt at de alle var godt kørende.

Jeab og jeg har haft venner og familie på besøg hver dag siden den 23 december, og skal til en del fester de første dage i det nye år, så vi har besluttet at være alene nytårsaften og nyde det nye års komme oppe på vores tag terrasse hvor der er god udsigt til det store fyrværkeri klokken 24.

Her fra Ubon Ratchathani ønsker vi alle et godt og lykkebringende NYTÅR

De varmeste nytårshilsner til alle fra Jeab og Steffen.

Klik her for at afmelde nyhedsmailen.
Tilbage til menusiden.
Om Thailand Udflugter Hoteller Priser Kontakt Nyt fra DHT