Klik her for at få nyhedsmailen tilsendt hver måned.
Tilbage til menusiden.

 År 2010 eller på Thai År 2553

Jeab og jeg fik ikke lov til at spise alene nytårsaften,

 

familien ville se os hjemme hos Jeabs mor, så vi kunne fejre en smule nytår sammen.Klokken 23 tog vi hjem til os selv for at fejre den sidste time i det gamle år alene oppe på vores tag altan, og derfra nyde fyrværkeriet inde fra parken.

Desværre opnåede vi ikke at nyde fyrværkeriet, 2 minutter før midnat blev en fodgænger kørt ned af en bil der havde for travlt, både Jeab og jeg stod oppe på altanen og så på det skete, hvordan den unge mand blev slynget op i luften.Det var en uhyggelig indgang til det nye år, og den unge mand dødede ved ulykken.Vi havde begge svært ved at falde til ro efter den oplevelse.

Selv om man ved det, er det alligevel et chok når man oplever at et liv kan bliver afbrudt på et brøkdel af et sekund.Vi har pligt over for livet til at være glade, så længe vi er raske, og har fået den ære at få lov til at leve på denne til tider urolige, men vidunderlige planet.

Den første dag i det nye år var vi inviteret til House warming . Det er morsomt at se hvordan en fest til et par hundrede mennesker kommer op at stå.Først kontakter man politiet, som giver tilladelse til at spærre gaden af,

dernæst skal der sørges for underholdning, dansere og sangere, og så bliver stillet en stor scene op som spærre vejen totalt.Der bliver lavet omkørsels skilte, og hvis det er en af de meget befærdede veje, lejer man nogle politifolk til at dirigere færdslen.

De nære venner kommer tidlig og er med til at lave maden, sætte borde og stole op og gøre klar til det store party. Det er også de nære vennerne der vasker og rytter op efter festen.

Den slags fester kan lade sig gøre her i Ubon fordi man er 99 % sikker på at det ikke regner i vinter perioden her.

En del af Jeabs gamle klassekammerater, er blevet offentlig ansat hos politi og brandkorpset, d.v.s. skiftende arbejdstider, det betyder en hel del når vi er til fest. Når nogen bliver nød til at forlade festen for at gå på arbejde, bliver de afløst af dem der har fået fri fra arbejde, så selv en lille fest kan let blive til mange hyggelige timer.

Efter vi er begyndt at komme sammen med Jeabs gamle klassekammerater og deres familier er vi blevet en del af en stor gruppe mennesker der mødes privat ca. en gang om ugen, vi splejser til mad og drikkelse, og der bliver sunget og spillet meget når vi er sammen, det er næsten som at være sammen med de musikalske venner hjemme i Danmark.

Men hverken pigerne,

eller mændene, kender noget til de danske sundheds regler om at holde regnskab med hvor mange genstande de drikker, og der er jo varmt i Thailand.

En af de store samtaler her i Ubon er selvfølgelig naturkatastrofen på Haiti.Det kan være svært at forstå at man har teknik til at sende mennesker ud i verdensrummet, men man kan ikke komme frem til alle de nødlidende på Haiti med nødhjælp.

Det er svært at forstå at et menneske kan miste alt, bland andet retten til at få noget at spise og drikke, til en bolig og til arbejde, og har miste familie og venner som er døde.

Det er svært at forstå at et menneske kan blive frarøvet alt, og stå fuldstændig nøgen uden at hà noget tilbage.

Det er svært at forstå at der er så mange der er døde, at det er flere hundrede tusinde mennesker der skal hà hjælp, ikke bare nu men mange år frem i tiden.

Her i Thailand er bidragene til templerne måske faldet en del i denne måned, til gengæld er der kommet mange pengene ind til nødhjælp på Haiti, og med god grund er Thaierne er stolte over hvor meget de har fået samlet sammen.

Udover de mange hyggelige sammenkomster med vennerne som vi har været til i januar måned, har Jeab og jeg genoptaget vores motions træning i parken.

Jeg tror aldrig at jeg holder op med at nyde de oplevelser jeg får i parken, ikke alene bliver der dyrket meget motion i parken, mange bruger også parken som mødested efter en lang arbejdsdag, medens dagen går på hæld og solen forsvinder.

En del bruger parken som træning lokale for dans og musik arrangementer.

Parken bliver simpelthen brugt på alle mulige måder, specielt i vinter perioden hvor der ikke kommer regn.

De varmeste hilsner til alle fra Jeab og Steffen

Klik her for at afmelde nyhedsmailen.
Tilbage til menusiden.
Om Thailand Udflugter Hoteller Priser Kontakt Nyt fra DHT