Klik her for at få nyhedsmailen tilsendt hver måned.
Tilbage til menusiden.

Her i Thailand fryser vi ikke på grund af kuldegrader, til gengæld har vi haft endnu en hedebølge i den første uge af marts måned.

Når det er koldt kan man klæde sig på så man ikke fryser, men man kan kun klæde sig af til skindet når det er varmt, og hvis man stadigvæk har det for varmt er man er glad hvis der er en elektrisk vifte, eller en airconditionen hvor man opholder sig.

Vi fik besøg at et tysk ægtepar som var på rundtur i Østen, og som havde gjort et ophold i Ubon, hvor de blandt andet ville på en tur til National parken Pha Taem, for at se på klippe malerierne.

På vejen til Pha Taem besøgte vi blandt andet den smukke Wat Phu Khao Kaew.

Mun floden i Phibun

og så på hvordan de lavede de store ceremonielle gong gonger og de store tromme,

i Kong Chiam besøgte vi en Wat hvor der blomstrede utrolig mange forskellige orkideer.

I Pha Taem fik vi set på hulemalerierne,

og på hjemvejen fik vi tid til at se og beundre Prinsesse Sirinthon`s smukke sommer hus, inden turen gik hjem til Ubon.

Vi sluttede dagen af med om aften at invitere vores nye Tyske venner, til et

fantastisk kinesisk Trylle show i den kinesiske Wat.

Ægteparret var utrolig glade for en lang og oplevelsesrig dag, og ville anbefale andre til at tage på tur med os.

De første 4-5 måneder om året, hvor Mun floden er lavvandet i Ubon, er det yndet at spise ude på nogle tømmerflåder på floden, og nyde at sidde med benene i vandet,

og måske bade medens solen går ned,

jeg nyder hver gang den idylliske stemning der er nede ved floden.

En ting vi ikke rigtig er vant til i en storby i Danmark er at dyrene tit tager sig en spadseretur i trafikken, som her hvor det er en flok geder,

eller her hvor det er nogle køer, som åbenbart er vandt til trafikken, da de går i den rigtige side, mod færdslen.

Marts måned er også hvor de studerendes sommerferie starter, og tiden hvor man kan skifter skoler, og da vores to piger Ying og Yam begge skal skifte skole og skal skifte efternavnet, fik vi lige pludselig meget at se til. Det kan godt være at vi i Danmark syndes der er meget papir nusseri, men her i Thailand er det mindst 100 gange være, næsten hver dag i hele marts måned har Jeab brugt til at rende rundt på de forskellige kontorer.

Det ser ud til at vi er færdige og at Ying og Yam kan starter på den Katolske skole i byen, selvfølgelig er det med en bagtanke at det bliver en katolsk skole, piger lærer en lille smule om den kristne kultur og så lægger man stor vægt på sprog undervisningen.

I februar startede de unge med at male den flere hundrede meter lange mur der er rundt om flyvepladsen.

Efter at kommunen havde fjernet de smukke vejtræer der var rundt om flyvepladsen, kom der en grim mur til syne som ikke var særlig pyntelig.

Heldigvis var der nogen der fandt på at lade muren blive dekoreret af unge kunstner,

de skulle bare aflevere et udkast på rådhuset, om hvad de ville male. Reklamer af enhver art ville ikke blive tolereret.

I Thailand er der ikke noget der heder mester lærer, alt undervisning foregår på universitetet, og uden et eksamensbevis, selv som håndværker, er man ile stillet.

Vores mørke ven som heder Bhou er lige blevet færdig på universitetet efter 4 år og kan nu kalde sig elektriker, og det skulle og blev fejret.

Bhou havde i mange år arbejdet med el. men som arbejds mand og var blevet træt af at det var ham der lavede alt arbejdet og fortalte kunden hvad der var galt, men det var chefen der skovlede pengene ind.

O Top er håndarbejde, og flere gange om året bliver der arrangeret udstillinger forskellige steder i byen, så man kan se og købe håndarbejde fra de forskellige landsdele,

den 29 marts startede en stor O Top festival i byen, flere hundrede salgs boder som fristede de svage men købe lystende sjæle.

Jeg har selv måtte bruge en del penge i denne måned, da jeg måtte besøge tandlægen, jeg havde fået flækket en tand, men tandlægen fik sat en flot krone på, og jeg måtte af med den fyrstelige sum af 3000 baht. ca. 500 Kr.

I mart måned har vi også haft besøg af mange danske herboende venner, så det har været en travl men hyggelig måned.

Jeg kan ikke rigtigt komme uden at skrive en lille smule om den uro som de røde Thaksin tilhængerne har skabt i Bangkok.

Det blev aldrig det helt store pres på den siddende regering, de røde havde forventet at der ville møde over en million demonstranter op, men der kom kun små "100 000" .

Demonstranterne krævede at regeringen lyttede til folket og udskrev valg, samlings regeringen med Abhisit i spisen fortalte at de netop havde lyttet til folkets røst, og at der var et politisk flertal i den siddende regering. Så de røde måtte vendte til der skulle være et naturlig valg igen.

Men alt kan ske i det politiske liv i Thailand, og som farlang har jeg ingen Thai politisk mening om hvem der har ret, det Thailandske politiske liv er en varm kartoffel.

Men jeg kan undre mig over hvordan den fattige Nord Thailandske bonde får råd til at rejse omkring 800 km. ind til Bangkok være der i mange dage og få noget at spise hver dag.

Hvor lang tid de røde holder ud med at demonstrer er svært at sige, men den siddende regeringen har under ingen omstændigheder tænkt på at lave et utidig valg.

Jeg håber at det ikke vil udvikle sig til voldsomheder, Thailand har ikke råd til at miste flere turister.

De varmeste hilsner til alle fra Jeab og Steffen.

Klik her for at afmelde nyhedsmailen.
Tilbage til menusiden.
Om Thailand Udflugter Hoteller Priser Kontakt Nyt fra DHT