Klik her for at få nyhedsmailen tilsendt hver måned.
Tilbage til menusiden.

Vi har fået en del mail, hvor man spørger om det er sikkert at rejse rundt i Thailand.

Der er fredelig i Thailand nu, de politiske partier er gået igang med forsonings møder, og ud over de tre sydligste provinser i Thailand, og de sædvanlige turist steder, er det blevet sikkert at færdes i Thailand.

Maj måned i Ubon Ratchathani startede med at vores computer gik død, det er en mærkelig fornemmelse lige pludselig at miste forbindelsen til omverden, men efter at alle helligdagene i starten af maj måned var slut, fik vi installeret et nyt program, men der er desværre lang vej før jeg igen har fået installeret alle de gamle informationer.

Skoleferien for de fleste skoler var ved at være forbi, der skulle lige købes bøger,

skole uniformerne skulle gøres klar, og vi skulle alle til forældredag, hvor vi fik set pigernes klasse værelser, hilst på deres lærer og deres nye klassekammerater.

Livets gik sin vante gang i Ubon, i parken mødte et par hundrede mennesker op hver aften kl.18 og demonstrere mod demonstrationen i Bangkok, de sang nogle fædrelands sange, og mødet sluttet inden der var gået en halv time.

Den 14 maj var den dag hvor vi skulle sige farvel til Martin Stummann`s pige Annar, og aftenen forinden holdt hun et lille farvel party med familien.

Det blev en tårevædet afsked i lufthavnen, Annar elsker og savner Danmark når hun er i Ubon, og hun savner Ubon når hun er i Danmark, men det er som bekendt svært at være to steder på en gang.

Den 14 maj var også dagen hvor de sortklædtes røde leder Seh Daeng blev snigmyrdet i Bangkok, og hvor 17 provinser blev erklæret i undtagelsestilstand.

Det var også den dag hvor der blev smidt en bombe, uden foran Bangkok Bank her i Ubon.

De fleste af os troede fejlagtig, at det var en der var en bank kunde der var utilfreds med banken, det kunne bestemt ikke være nogen demonstranter der havde gjort det her i det fredelige Ubon.

Men de røde demonstranter var begyndt at vende hjem fra Bangkok og de var tilsyneladende utilfredse med at Ubon ikke var mellem de provinser der havde fået undtagelsestilstand.

Et par dage efter det med banken, blev der brændt bildæk af uden foran den militære flyveplads og på hovedvejen der går gennem byen, demonstranterne blev anholdt og smidt i fængsel.

Det blev forbudt at holde politiske møder, men forhindrede ikke de rødeklædte demonstranter, et par dage senere at køre rundt i byen og holde politiske taler fra en ladvogn, med omkring 50 motorcykler efter sig som tilhører.

Endnu engang greb politiet ind, og arresterede lederne af demonstrationen.

Vores venner inden for politiet, telefonerede til os og fortalte at vi skulle holde os væk. Uroligheder var meget hurtigt overstået, og hvis vores venner ikke havde ringet, havde vi slet ikke opdaget at der havde været uro i byen.

Den dag hvor militæret rydde op inde i Bangkok, og de røde leder overgav sig, og man begyndte at brænde bygninger af inde i Bangkok, var der også nogle der syndes at de skulle brænde det smukke rådhuset af her i Ubon.

5 demonstranter fik anbragt og smidt med en hel del brandbomber, og resultatet blev at rådhuset udbrændte totalt.

De rødskjortede fik deres vilje, Ubon blev erklæret i undtagelsestilstand, og borgerne fik udgangsforbud om natten.

Ruinerne af rådhuset står nu i Ubon, og den bliver kaldt skammens ruin, ingen af Ubon bys indbygger er stolte af hvad der er sket, og det er uanset deres politiske farve.

På grund af uroen i Thailand er der så og sige ingen turister fra udlandet her i Ubon, så vi blev en smule overrasket da vi fik besøg af en Skotte og hans Thailandske familie som ville en tur til Laos, det blev en hyggelig dag efter al den uro som mer eller mindre havde lænket os til byen.

Den 28 maj var det Buddha dag, tusindvis af mennesker samledes i templerne og hørte munkenes udlægninger af Buddhas lærer,

før de vandre omkring templet tre gange med lys og røgelsespinde, og som sædvanlig er det en utrolig højtidelig og smukt at være med den dag.

Heldigvis er demonstrationerne overstået, alt er igen fred og idyl, og jeg glædede mig til at arrangere Jeabs fødselsdag som er den 1 juni, men som vi allerede holdt lørdag den 29 maj, så det ikke går ud over pigernes skolegang.

Jeab ønskede at spise fødselsdags menuen på det nye spisested hvor der var buffet,

og hvor man kunde spise til man revner, af de mange Thailandske lækkerier.

vi havde spist så meget aftenen før, at vi måtte udskyde med at spise den traditionelle fødselsdags kage til søndag eftermiddag.

og traditionen tro er det fødselaren opgave at skære kagen ud.

På tirsdag hvor det er Jeabs fødselsdag, skal Jeab og jeg i byen alene, men det er en hemmelighed hvor vi skal hen, ikke engang Jeab ved noget om det, så det må i vendte med at høre mere om i min næste mdr. mail.

Computer problemer, skole start for pigerne og uroen i Thailand har af naturlige grunde beskæftiget vores hverdag en hel del i maj måned.

Nu er alle problemerne overstået, og det er igen blevet hverdag i Thailand, så vi glæder os til at se jer til en kop kaffe eller to, her i Ubon.

De varmeste hilsner fra Jeab og Steffen.

Klik her for at afmelde nyhedsmailen.
Tilbage til menusiden.
Om Thailand Udflugter Hoteller Priser Kontakt Nyt fra DHT