Klik her for at få nyhedsmailen tilsendt hver måned.
Tilbage til menusiden.

I starten af september måned styrtede regnen ned i Ubon,

og den 3 september blev man nød til at lukke skolerne på grund af den kraftige regn, og de små oversvømmelser rundt omkring i byen, ikke alle lærer og elever kunne komme frem til skolerne på grund af den kraftige regn.

Den 7 september fik vi besøg af 3 gode danske venner Anette, Per og deres søn Søren, og det blev til nogle forrygende dage.

Familien havde været her et par gange før, og havde bestemt sig for at de denne gang ikke ville køre så meget rundt og se på seværdigheder, men slappe af i selve byen Ubon.

Den 11 september havde Anette fødselsdag, og den blev selvfølgelig fejret med et Dansk kaffebord om eftermiddagen,

og efter en hyggelig fødselsdags middag, gik turen til en restaurant hvor der spillede et orkester som før havde spillet op til Anette fødselsdag, og som Anette gerne ville gense, der gik ikke lang tid før dansegulvet blev besat af fødselsdags gæsterne.

Når man nu er i Thailand, kan man lige så godt få set sine tænder efter, eller få dem lavet der.

Det koster kun en brøkdel af hvad det koster i Danmark, og det selv om Søren får tilskud til tandlægen i Danmark.

Vores venner opholdt sig nogle dage hos Per`s gamle arbejdskammerat Poul som boede 26 kilometer uden for Ubon i en lille landsby.

Om lørdagen blev alle vennerne samlet ude hos Poul til et stort Dansk frokost bord, med sild, øl, snaps, flæskesteg med rødkål, røget og garvet laks, lun leverpostej, mørbrad bøf o.s.v. o.s.v.

Der er kun et problem med et veldækket Dansk frokost bord - - - det smager for godt, man spiser for meget, og kan ikke rokke med ørene bag efter.

Anette og Per besøgte nogle af de nye venner som de havde mødt hjemme hos Poul, desværre for Anette havde de en hund som passede på deres hjem, og ikke var vandt til fremmede, da hunden ikke kendte Anette og hun opførte sig for hjemme vandt i huset, blev hun bidt i armen.

Det er meget sjælden at nogle bliver bidt af alle de hunde som er i Thailand, men når det sker, er der ingen tvivl om at man skal en tur på skadestuen.

Så familien fik sig en ekstra oplevelse i Ubon, de fik oplevet et hospital indefra,

de så hvor effektive de Thailandske læger og hospital var.

Familien skulle også lige besøge gummi farmeren Lars og hans kone Susi, de var nysgerrig efter at se hvordan en gummi farm blev drevet.

For at besøge Lars og Susi, måtte vi blandt andet tage færgen Mun over floden, da landevejen med bil ud til Lars og Susi var ufremkommelig på grund af regntiden.

Lars og Susi bor i en skøn lille landsby ned til Mun River, vi havde alle en vidunderlig dag der sammen med vores værtsfolk, og Anette, Per og Søren fik for første gang set hvordan en gummi plantage ser ud, og hvordan man tapper gummi fra træerne.

Som Shubidua synger: alting har en ende. Det har også en god sommerferie i Ubon.

Lige pludselig var feriedagene forbi, og familien skulle tages afsked med alle gamle og nye venner, og det var med stort vemod vi fik sagt farvel til Anette, Per og Søren. ( det er alligevel godt at der er opfundet telefon og mail)

Lige som i Danmark er der mange i Thailand der har fødselsdage i september måned, i vores egen familie er der 6 personer, og en hel del af vores Thailandske venner har fødselsdag i september.

Vi nåede at komme med til en af vores gode venners fødselsdag, han fyldte 38 år, og der var mødt mange venner op for at fejre ham.

Hans forældre som var gamle (over 60 år), og de havde trukket sig tilbage så de unge kunde feste i fred, men da fødselsdags kagen skulle skæres ud, hentede fødselsdagsbarnet sine forældre, og fortalte festdeltagerne at det var dem de skulle fejre for uden ville der ikke havde været fest.

Forældrene trak sig dog genert og hurtigt tilbage til deres værelse med deres stykke lagkage, efter præsentationen.

Hvor er familie sammenhold blevet af i vores vestlige civiliseret samfund,

hvor mange ældre er ensomme, og ikke bliver besøgt af familien, og hvor vi overlader omsorgen for vores ældre til kommune og stat, fordi vi har åh så travlt med vores eget liv, som er fortravlet og fyldt med stress.

Der var mødt en hel del familiemedlemmer og venner op til den årlige fælles fødselsdag i september.

Fødselarerne havde bestilt spagetti og salat, som der naturligvis serveret for alle de fremmødte.

Her er et billede af tre af fødselarerne som har fødselsdag sidst i september måned. Vores egne piger Yam og Ying plus deres kusine Ice og hendes lille veninde, lige inden den traditionelle lagkage skulle serveres.

De oversvømmelser som vi troede i starten af måneden ville komme, udeblev i september, det var ikke så langt man behøvede at padle, for at komme tørskoet på arbejde.

Men regntiden er ikke helt overstået, først om to, tre uger kan vi være sikker på om Ubon by er sluppet nådigt gennem regntiden i år.

De varmeste hilsner til alle fra Jeab og Steffen

Klik her for at afmelde nyhedsmailen.
Tilbage til menusiden.
Om Thailand Udflugter Hoteller Priser Kontakt Nyt fra DHT